Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Μελιτζάνες παπουτσάκι και πατάτες σαν.....μουσακας!!

Θα τολμούσα να πω ότι γευστικά είναι σαν να τρως ατομικό μουσακά. Ξετρελαθήκαμε μικροί και μεγάλοι.
Μια δοκιμή θα σας πείσει...


Υλικά
3-4 μελιτζάνες
2-3 πατάτες
Μισό κιλό κιμά  (εγώ βάζω ανάμεικτο)
1 κρεμμύδι
Σάλτσα ντομάτας
Αλάτι πιπέρι
Μπαχαρικά της αρεσκείας σας

Μπεσαμέλ

4 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. αλεύρι
500γρ γάλα
200γρ νερό
Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο
1 αυγό


Αρχικά τηγανίζω τις πατάτες αφού τις κόψω στρογγυλες.. αφήνω να τραβήξει το λάδι σε απορροφητικό χαρτί.
Στην συνέχεια πλενω τις μελιτζάνες και τις κόβω στην μέση χαράζω την ψυχα και την αφαιρώ. (Την κρατάω την κόβω κομματάκια και την βάζω στον κιμά)

Εάν η μελιτζάνα δεν έχει σπόρους είναι γλυκιά  αλλιώς τις αφήνετε στο αλάτι για κάνα μισάωρο.

Φτιάχνω τον κιμά και την μπεσαμελ..

Δεν ψήνω καθόλου τις μελιτζάνες έξτρα.

Βάζω κάτω τις πατάτες μετά τον κιμά και πάνω Μπεσαμέλ και κεφαλοτύρι ρίχνω 1/4 νερό και ψήνω στους 180οC μέχρι να πάρει χρώμα το κεφαλοτύρι.

Η μελιτζανα βγάζει αρκετά υγρά και βράζει στο ζουμί της...

Έτοιμος ο ατομικός μουσακάς.... ε συγνώμη τα παπουτσάκια ήθελα να πω...

Καλή επιτυχία!!!

Ιδέα της Γεωργίας Μάτσικα!!

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Το ρομπότ σου μαθαίνει Γερμανικά! Νέα μέθοδος...

Μάθημα γερμανικών με ρομπότ
Διασκεδαστική εκμάθηση μιας νέας γλώσσας από ένα ρομπότ; Κι όμως… Καθώς η Ευρώπη αγωνίζεται για την ενσωμάτωση της μεγαλύτερης εισροής προσφύγων από το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, οι επιστήμονες έχουν σχεδιάσει ένα ρομπότ που μπορεί να αλληλεπιδράσει με τα παιδιά που μαθαίνουν γερμανικά.

Ιδού ο Nao. Αυτός ο μικρός τύπος με τη λευκή διαστημική στολή του, μοιάζει ακριβώς όπως ο αστυνόμος στο StarWars. Είναι ένα κεφάλι μικρότερος από ό,τι ένα 3χρονο παιδί και έρχεται… εξοπλισμένο με κάμερες, μικρόφωνα, αισθητήρες και πολλά άλλα χαρακτηριστικά λειτουργίας. Ο Nao μπορεί επίσης να χορέψει σε συγχρονισμό με πολλούς… κλώνους του, κάτι που αποτελεί ένα τεχνολογικό κατόρθωμα που είχε κάνει το ρομπότ διάσημο στην EXPO της Σαγκάης πριν από έξι χρόνια.

Ο «Nao» μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα, με την προϋπόθεση ότι έχει ήδη προγραμματιστεί.

Εκτός από τον εξοπλισμό τουNaoσε λεξιλόγιο, γραμματική και γλωσσικές δεξιότητες που χρειάζεται για να διδάξει στα παιδιά γερμανικά, ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να τον μετατρέψεις σε έναν συναισθηματικά ευφυή σύντροφο. Αυτή η «κοινωνική» ικανότητα είναι αυτό που κάνει την αλληλεπίδραση με τονNao διαφορετική από τις άλλες εφαρμογές e-learning. Πώς γίνεται όμως ένα ρομπότ να καταλάβει πώς αισθάνεται ένα παιδί και να το διδάξει μια ξένη γλώσσα;

Στην Γερμανία, η ομάδα του Πανεπιστημίου του Μπίλεφελντ εργάζεται πυρετωδώς με στόχο ο πρώτος «στρατός» από ρομποτάκια NAO να βρίσκεται στις σχολικές τάξεις σε 18 μήνες από τώρα.

Θα προγραμματίσουν τα ρομπότ να αναγνωρίζουν, να διορθώνουν και να προσαρμόζονται στις γλωσσικές ικανότητες του παιδιού καθώς αυτές θα εξελίσσονται και θα αλλάζουν.

Το γερμανικό «πρόγραμμα NAO» είναι κομμάτι ενός μεγαλύτερου προγράμματος, του L2TOR. Σε αυτό συνεργάζονται ειδικοί από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια όλης της Ευρώπης με σκοπό να χρησιμοποιήσουν τα ρομπότ για να διδάξουν ξένες γλώσσες στα παιδιά.

Αναρτήθηκε από metanastesdoc

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Μας ΔΙΩΧΝΟΥΝ οι Γερμανοί!!SOS!!ΆΣΧΗΜΑ ΝΈΑ.

Εδώ και λίγες μέρες είχαν συμβούλιο για το τι θα κάνουν με τους Έλληνες μετανάστες μιας και κάθε μέρα πληθαίνουν σε αριθμό.
Η εφημερίδα Bild έβγαλε ανακοίνωση την απόφαση της Μερκελ και οι αντιδράσεις των Ελλήνων στο Βερολίνο είναι πρωτοφανής. Μαζεύτηκαν εκατοντάδες με αυγά και γιαουρτια στα χέρια για να αντιδρασουν σε αυτή την οριστική απόφαση. Ποιο θα είναι τελικά το μέλλον του Έλληνα? Που θα πάμε όλοι εμείς που με κόπο φτιάξαμε εδώ την μέχρι σήμερα ζωή μας?

Η απόφαση λέει ότι μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να φύγει το μεγαλύτερο ποσοστό Ελλήνων από την Γερμανία και ας είναι και φορολογουμενοι πολίτες, δε τους ενδιαφέρει. Από αύριο θα αρχίσουν να στέλνουν συστημενα γράμματα και την αστυνομία για να τους ενημερώνει επίσημα.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του αλλά άσχημα τα πράγματα για εμάς. Κρίμα να παιρνοντε τέτοιες αποφάσεις αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.


Καλή Πρωταπριλιά και καλό μήνα σε όλους!!
Με μια δόση χιούμορ ας ξεκινήσει ο μήνας μας..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...