Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Ενοικίαση διαμερίσματος!!

Eνοικίαση διαμερίσματος




Μπορείτε να βρείτε σπίτι μέσω συναδέλφων και γνωστών, αλλά και να απευθυνθείτε στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, στην Ελληνική Κοινότητα της περιοχής ή ακόμη και στους μαθητές σας. Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε σε κάποιο μεσιτικό γραφείο, όπου θα χρειαστεί να καταβάλετε ένα-δυο ενοίκια ως αμοιβή, αλλά θα βρείτε σπίτι πολύ γρήγορα.
Μια ακόμη λύση είναι οι αγγελίες των εφημερίδων και εξειδικευμένες εταιρείες οι οποίες διαθέτουν σπίτια που μπορεί κανείς να αναζητήσει και μέσω ηλεκτρονικού διαδικτύου  .

ΠΡΟΣΟΧΗ:Πριν υπογράψει κανείς το συμβόλαιο πρέπει να προσέξει να μην υπάρχει δέσμευση για τον χρόνο ενοικίασης, να είναι δηλαδή ανοικτό το συμβόλαιο και να μπορεί να κάνει ο ενοικιαστής 

Kündigung (καταγγελία) οποιαδήποτε χρονική στιγμή μετά την πάροδο των τριών πρώτων μηνών. Προσέξτε επίσης κάποιους όρους, όπως π.χ. πώς θα πρέπει να το παραδώσετε (βαμμένο ή όχι) και ποιος θα το βάψει. Αν απαιτείται να το βάψει κάποια «Φίρμα», θα σας κοστίσει ακριβά. Ελέγξτε πιθανές μικροβλάβες ή ατέλειες, γιατί κατά την παράδοση του σπιτιού θα σας ζητηθεί να τις επισκευάσετε με υψηλό πιθανά κόστος. Ο κανόνας που ισχύει στη Γερμανία είναι να παραδίδεται το σπίτι στην ίδια κατάσταση κατά την οποία ενοικιάστηκε.

Γενικότερα, δεν θα ήταν κακή ιδέα να ενδιαφερθεί κανείς να κάνει μια ασφάλιση νομικής κάλυψης, η οποία θα φανεί πιθανά χρήσιμη στο μέλλον για θέματα του σπιτιού ή και άλλα (οι νομικές υπηρεσίες είναι ακριβές στη Γερμανία, όσο και χρήσιμες)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...