Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Την Γερμανία ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΩ με καμία χώρα στον κόσμο!



Η Ευγενία μας γράφει:


Γεννήθηκα στα Τρίκαλα και αγαπούσα πολύ την πόλη μου!  Στην αρχή βέβαια ήμουν μικρή νόμιζα ότι τα Τρίκαλα είναι το κέντρο του κόσμου μα είχα τόσο άδικο! Στην πέμπτη δημοτικού ήρθε το χαρτάκι για την επιλογή γλώσσας... Γερμανικά ή Γαλλικά; Διαλέγω στην τύχη γερμανικά με την μόνη ελπίδα ότι θα τα συμπαθήσω έστω και λίγο... Ο πρώτος χρόνος τελείωσε χωρίς τα γερμανικά να μου κάνουν ''κλίκ''. Στην έκτη δημοτικού άρχισαν να γίνονται ενδιαφέροντα... Αλλά μέχρι εκεί δεν ήθελα να συνεχίσω στο γυμνάσιο, ήθελα να μάθω μια άλλη γλώσσα Ισπανικά για παράδειγμα!
Η μετακόμιση με βρήκε απροετοίμαστη καθώς η μητέρα μου πήρε μετάθεση στην πόλη της την Καστοριά... Δεν μέναμε στο κέντρο αλλά στο χωριό της μαμάς μου. Εκεί ξεκίνησα το γυμνάσιο και τελικά επέλεξα πάλι γερμανικά. Είχα μια υπέροχη Γερμανίδα καθηγήτρια γερμανικών με τόση αγάπη για τα γερμανικά αλλά και για την πατρίδα της... Την Γερμανία... Που για εμένα δεν φάνταζε κάτι ιδιαίτερο ακόμα και αν την είχα επισκεφτεί αρκετές φορές. 3 χρόνια πέρασαν και από εκεί που δεν μου άρεσαν τα γερμανικά και ότι άλλο έχει σχέση με αυτά τα λάτρεψα.
 Ένιωθα την Γερμανία πατρίδα μου και ανυπομονούσα να έρθει η στιγμή να φύγω και να πάω εκεί. Η αγάπη μου για την Γερμανία μεγάλωνε μέρα με την μέρα όπως και αυτή η έντονη επιθυμία να βρεθώ εκεί το συντομότερο δυνατό! Αφού διάλεξα κατεύθυνση στο λύκειο και αφού καταστάλαξα στο επάγγελμα που ήθελα να ακολουθήσω η μόνη μου έννοια ήταν να καταφέρω να σπουδάσω στο Μόναχο της Γερμανίας!
Οι γονείς μου παρά την αρχική τους αντίδραση με άφησαν ελεύθερη να κάνω τις επιλογές μου και να κάνω ακριβώς αυτό που ήθελα από τα 12 μου χρόνια! Τώρα σπουδάζω μαθηματικά στο πανεπιστήμιο του Μονάχου και νιώθω πως ανήκω εδώ, ότι αυτό είναι το σπίτι μου, η πατρίδα μου και ότι απλά η Ελλάδα είναι η χώρα που πέρασα τα χρόνια της παιδικής μου ηλικίας και η χώρα της καταγωγής μου. Έτσι λοιπόν βρέθηκα στην Γερμανία και δεν την αλλάζω με καμία χώρα στον κόσμο!
Ελπίζω να μείνω εδώ και να κάνω μια ευτυχισμένη ζωή με κάθε ευτυχία και εννοείται με ένα μικρο ελληνογερμανάκι να με φωνάζει μαμά!

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Ο όμιλος της aluplast ασχολείται από το 1982 με την ανάπτυξη, παραγωγή και πώληση συστημάτων συνθετικών κουφωμάτων υψηλής ποιότητας και προηγμένης τεχνολογίας και συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα ονόματα της Ευρώπης.


Η aluplastGmbH αναζητά:
  • Ηλεκτρολόγους Εγκαταστάσεων και Βιομηχανικών Κτιρίων (ElektrikerausdemIndustriebereich),
  • Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς (Mechatroniker) και
  • Επισκευαστές – Συντηρητές - Συναρμολογητές Μηχανών (Maschinenschlosser)
Βασική προϋπόθεση, να ξέρουν καλά Γερμανικά ή Αγγλικά.
Αποστολή βιογραφικών (στη γερμανική ή αγγλική γλώσσα) μέχρι 15.9.2013
E-Mail: eva@aluplast.gr

Για περεταίρω πληροφορίες
Τηλ. 0030 6942 794952,  8πμ – 4μμ,  κ Ευαγγελία Γκουτσιουκώστα
Webpage: http://aluplast.de/

*Karlsruhe

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Μια αλλιώτικη ''θάλασσα''.....τα μπάνια μας στην Γερμανία!!!

 Τελικά και οι λίμνες τις Γερμανίας δεν κακές.... καθόλου κακές θα έλεγα..... μια ψευδαίσθηση της θάλασσας!!!!Για εμάς πάντως που δε πήγαμε διακοπές στην  Ελλάδα είναι ότι πρέπει και για να δροσιστούμε και να απολαύσουμε μπάνια και να κάνουμε και ηλιοθεραπεία...Γιατί όχι??? Μη τις υποτιμάτε είναι τέλεια...
 Εμείς είμαστε και τυχεροί γιατί βρίσκετε 5 λεπτά με τα πόδια από το σπίτι μας.......

Υπάρχουν τρόποι να περνάμε καλά και εδώ στα ξένα αρκεί να έχουμε καλή διάθεση και θέληση!!!!!
Είμαστε Έλληνες και όλα τα μπορούμε...κυρίως έχουμε ψυχή και ζωντάνια και ξέρουμε να διασκεδάζουμε και να περνάμε καλά!!!!Κάνω λάθος?!!
Διασκεδάστε όπου βρεθείτε μη τα βάφετε μαύρα..............
Ρίξτε μια ματιά στην ''λιμνοθάλασσα''!!!!


                                              ''Eggenstein Leopoldshafen - Karlsruhe''







ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπάρχουν λίμνες που είναι ίσως βρώμικες θολές κτλ. σε αυτές αμφιβάλλω αν κολυμπάνε.. Η συγκεκριμένη είναι πεντακάθαρη γαλάζια βλέπεις μέσα από το νερό...Έχει αμμουδιά και μέσα πετρούλες,δε βουλιάζεις είναι ιδανική για κολύμπι και παιχνίδι..... δεν έχει φύκια,χόρτα κτλ όμως υπάρχουν μερικές με καλαμιές...Επιλογές είναι αυτές!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...